7 octubre de 2022 a les 7:50

Previsió meteorològica: pendents de l’energia del Mediterrani

Avui, divendres, i durant el cap de setmana –tant dissabte com diumenge-, viurem pendents de l’energia del Mediterrani. Concretament, l’energia que durant la tardor crea situacions d’inestabilitat típiques de ruixats i tempestes, que on acaben precipitant ho fan amb molta quantitat i molta intensitat. I l’abast geogràfic d’aquestes situacions es poden predir poques hores abans dels episodis. I és per això, que per prevenir mals majors s’emeten avisos de situacions de risc, i en el cas que ens ocupa, la Bisbal entraria en l’advertència de 20 litres o més per metre quadrat en mitja hora, entre les sis de la tarda d’avui fins a les sis de la matinada de demà, dissabte. L’avís d’intensitat de pluja, a més adverteix que poden ser xàfecs amb tempestes associades. No tenim cap avís emès per acumulació de pluja a la nostra població. Aquests avisos, aquesta vegada queden a zones geogràfiques més al sud nostre, sobretot a les Terres de l’Ebre que podrien arribar a acumular més de 100 litres per metre quadrat. Aquí, a casa nostra, no hi ha aquest perill.

I aquesta és la previsió: avui divendres anirem passant d’un dia poc ennuvolat a molt ennuvolat i a mesura que el dia avanci la situació de pluja es farà més evident. Serà un dia amb vents de component marítim d’entre llevant i gregal i això augmentarà la sensació de fresca. La pluja, a la nostra població, l’esperem entre la tarda d’avui divendres i el matí de demà dissabte. No esperem grans acumulats de pluja però poden haver-hi moments d’intensitat elevada.

Per demà, dissabte, a la tarda, i per diumenge, no esperem pluges però el cel quedarà amenaçat per nuvolositat residual. Les sensacions tèrmiques seran fresques i es veuran reflectides amb termòmetres que els costarà pujar dels 22ªC màxims durant el cap de setmana.

Així doncs, un cap de setmana canviant, inestable, frescot, variable, de tardor, dinàmic, mogut, entretingut, amb ruixats, amb núvols, alguna ullada de sol i potser amb alguna tempesta. Per començar una nova setmana amb temperatures que no tindran gaire ganes de remuntar.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.