4 juny de 2021 a les 17:14

Previsió meteorològica: pendents del cel

Els núvols baixos d’avui, divendres, al matí deixaven l’ambient variable i molt xafogós. La jornada passarà amb aquestes dues variables: núvols, disputant-se el cel amb el sol i calor amb molta xafogor. Calor perquè el sol de maig quan pot sortir ja escalfa molt. I xafogor perquè, tot i els núvols, quan es combinen amb humitat alta, la sensació de calor intensa es fa més palesa en els nostres cossos.

Tenim a davant un cap de setmana que ens ha tingut pendents del cel fins a última hora. El pronòstic de demà, dissabte, i diumenge ha anat canviant a mesura que han passat els dies. I ara, ens trobem fent una previsió amable per la fira-mercat que organitza demà dissabte la Federació de Comerciants de la Bisbal. La previsió pel cap de setmana fins a dimecres marcava ruixats per dissabte i diumenge més estable però ha canviat.

Així doncs, preveiem un dissabte amb dues cares: un matí majoritàriament assolellat i una tarda que pot passar més ennuvolada i xafogosa. Els núvols seran el preàmbul d’un front que escombrarà el territori català de sud a nord i ens arribaria entre la tarda de dissabte i el matí de diumenge, deixant algun ruixat a la nostra població. La previsió és d’un dissabte que passarà bastant estable i un diumenge variable i inestable. Per temperatures, cap problema: l’ambient càlid queda garantit amb màximes que passaran dels 25ºC i que s’acostaran als 30ºC. I nits que mica en mica es faran de més mal dormir i xafogoses, ratllant els 20ºC.

La propera setmana posarem el mode pre-estival a tota marxa i ja començarem la nova temporada de calor. Però a mitja setmana, les tardes es podran inestabilitzar.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.