1 març de 2019 a les 20:55

Previsió meteorològica: petit afebliment de l’anticicló

Fa exactament un any podíem gaudir de la nevada que la temporada hivernal passada ens regalava. I aquest any, de moment, ni se n’intueix la possibilitat. La meteorologia és capritxosa. De moment l’hivern està passant dòcil i poc fred: anticiclònic.

Aquesta setmana que deixem enrere, que també acomiada el febrer, ha tornat a estar marcada per l’anticicló i les temperatures màximes anormalment altes. La més alta de la setmana va ser dijous, amb 23.7ºC! I el cel té ganes de canvis i començarà a entreveure’s ja aquesta tarda i demà, dissabte. L’anticicló s’anirà debilitant. I el senyal el veurem amb la progressiva ennuvolada del cel.

Així doncs, el menú meteorològic pel cap de setmana ve marcat per un primer plat de núvols prims i un afebliment del termòmetre a causa d’un petit front que passarà entre demà i dissabte. De segon plat, de cara a diumenge, la calor tornarà a prendre el protagonisme amb vent de garbí que tornarà a disparar el mercuri. I per postres, preparat per la propera setmana, tindrem una ració d’inestabilitat, pluja i baixada clara de temperatures. Però això serà ben entrada la setmana, entre dimecres i dijous. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.