5 juliol de 2024 a les 7:29

Previsió meteorològica: petita pertorbació pel cap de setmana

A la fotografia adjunta hi podem veure quatre núvols inofensius, del gènere Cirrus, que ahir lluïen al cel quan es despertava la nostra població bisbalenca. Els mapes isobàrics d’ahir també dibuixaven la desfeta clara de l’entrada de vent del nord. El resultat d’aquesta situació serà el d’un divendres càlid, sense exageració, però amb sensacions clarament estivals. Tot i això, pel cap de setmana tenim una petita pertorbació que ens condicionarà l’atmosfera.
Així doncs, avui divendres tindrem una jornada de temps tranquil, amb cel serè i sense núvols. Aquestes variables seran les responsables de fer pujar, transitòriament, algun grau el termòmetre situant-se a migdia a valor molt semblant als 30ºC. Durant la nit i matinada d’avui, divendres, a demà, dissabte, ens arribarà un petit front que ennuvolarà el cel, i es podrà escapar algun plugim d’aquest nou canvi atmosfèric. Tot i això serà una situació poc probable, i en cas de donar-se serà d’acumulació i intensitat molt feble. Demà, dissabte serà un dia amb poc protagonisme de l’ambient asolellat i els íntervals de núvols que hi haurà no deixaran pujar tant el termòmetre i quedarà entre els 26-28ºC màxims.
La dinàmica de nits fresques es mantindrà i l’ambient es farà de bon descansar. I el matí de diumenge quedarà algun mini ruixat molt residual que deixarà un dia canviant amb temperatura fresca. Tot plegat, serà un petit respir perquè la propera setmana promet temperatures a l’alça.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.