30 novembre de 2018 a les 18:11

Previsió meteorològica: pocs canvis a la vista

Avui, divendres, el municipi es troba a ple pas d’un front atlàntic que pocs canvis ha pogut fer a la meteorologia de casa nostra. Bàsicament  pocs núvols i poca precipitació. Això és tot el que es podria destacar del seu pas per la Bisbal. De fred, també ben poca. Tenint en compte que avui és sant Andreu, el refrany ha complert bastant les expectatives: «Per sant Andreu pluja, vent o fred molt greu». I és que es podria dir que ha plogut (0,5mm escassos), cal esperar algunes hores de tramuntana lleugera, i la fred ha sigut moderada. Tot descafeïnat perquè el front que ha afectat jugava en camp contrari i tenia les altes pressions que el condicionaven. I aquí és on s’explica la previsió del cap de setmana, i pràcticament de tota la setmana vinent.

Si s’ha de fer una aproximació de la previsió pel cap de setmana direm que seran dos dies poc radiants,, amb núvols, però sense pluja. L’anticicló començarà a marcar la seva pauta perquè arriba demà dissabte per acompanyar-nos bastants dies.

Així doncs, demà dissabte la pertorbació ja serà historia i ens despertarem més frescos que avui. Serà una jornada enterbolida per núvols però amb clarianes. I diumenge podríem donar la mateixa explicació, tot acabant d’indicar que de mica en mica l’anticicló refermarà la seva posició i el seu protagonisme dibuixant una primera setmana de desembre amb boires a les zones baixes, contrastos tèrmics entre matins freds i migdies càlids, i manca de pluja. Una situació típica de desembre.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Aleix Díaz