3 juny de 2022 a les 18:48

Previsió meteorològica: pocs moviments al cel bisbalenc

Avancem en el calendari. I aquesta setmana ja ens posem al sisè més de l’any. El dia 1 de juny començàvem l’estiu meteorològic. L’astronòmic entrarà el dia 21: encara falten uns dies. Però les sensacions bisbalenques, i en general catalanes, que estem vivint, són càlides. I ho són molt més del que tocaria per l’època si tenim en compte dos factors bàsics que fan referència al mes de maig que deixem. Amb dades del company Jesús Martí, el mes de maig ha estat escàs de pluja, amb només 29.6 litres comptabilitzats, caiguts amb només quatres dies. I ha estat molt càlid, amb un pic de calor que va marcar 34.7ºC el dia 21 i sobretot, amb una mitjana de mínimes bastant altes de 12.91ºC. I amb una dada temperatura mínima del dia 27 de 17.6ºC! Olor d’estiu en tota regla. Potser massa i tot!

El cap de setmana que tenim per davant seguirà la tendència càlida, amb alguna observació per comentar. Per temperatures, a partir d’avui el termòmetre tendirà a una lleugera baixada. No cal espantar-se perquè la calor no ens abandonarà. Potser es farà una mica més suportable però pràcticament no ho notarem. I això, objectivament quedarà amb els 29-30 màxims de punt de partida d’avui divendres, als 28-29 dissabte i un diumenge molt semblant.

Pel què fa a l’estat del cel, tornem a estar immersos en una nova entrada de pols amb suspensió. Una nova tongada de celatges de colors terrosos. Tot i que aquesta vegada el que notarem més serà la influència de poca definició amb núvols alts i mitjos que posaran el cel amb colors marronosos i sensació de xafogor acusada.

Avui, divendres, ens despertem amb núvols baixos que tot i que costarà a partir del migdia s’hauria d’haver esbargit amb l’escalfor solar, i ràpidament la temperatura pujarà a valors de ple estiu. I és que el cap de setmana que es disposa a començar tindrà la calor com a protagonista. La nova setmana la començarem amb el mateix discurs, però per dimarts, i ja tindrem temps de parlar-ne, tota l’energia solar acumulada serà el motor de les tempestes que semblaria que podrem tenir.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.