5 abril de 2019 a les 21:12

Previsió meteorològica: primavera amb regust hivernal

La bona noticia meteorològica d’aquesta setmana és sense cap dubte el “retorn” de la pluja. Aquest hidrometeor ens regala aigua del cel: un bé escàs i tan preuat alhora i que els darrers mesos ens ha tingut abandonats. Des de dilluns i fins avui divendres ja han precipitat 28.8mm, esperant que aquest còmput augmenti durant la tarda.

Dies enrere parlàvem d’hivern amb regust de primavera. I aquesta setmana parlem de primavera amb regust hivernal. I la previsió va en aquest sentit: temperatures poc càlides o fresques i pluja. Però si hem de buscar un denominador comú per la meteorologia del cap de setmana és la inestabilitat i la variabilitat tan típica de les dates de calendari que ens trobem.

Primer, aquesta tarda els ruixats han anat d’estenent-se de ponent a llevant i l’evolució ha anat essent que cada cop ha plogut a més comarques, a llocs amb xàfecs intensos i tempestuosos. Al vespre i nit serà quan més pot ploure.

Tant dissabte com diumenge no seran dies plujosos a la totalitat però la previsió serà de temps típic primaveral amb pluges convectives bàsicament de tarda, però només amb la diferència que diumenge el dia serà una mica més fresc.

I per la propera setmana més variabilitat preparada. L’abril ha començat amb pluja i seguirà així. L’esperança del bon temps l’hem d’anar a buscar en el refranyer popular i la frase que diu «Abril ploraner, maig rialler».

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.