18 maig de 2018 a les 19:45

Previsió meteorològica: Primavera com les d’abans

La primavera, juntament amb la tardor, és l’estació més plujosa i, sobretot. la més inestable i variable del clima mediterrani. L’estació pont entre l’hivern fred i l’estiu, que seguint la pauta que marca el clima empordanès, serà càlid i sec. Per tant, la primavera és una estació d’impàs i de poca definició al cel: només amb l’avantatge que els dies es van fent més llargs i el Sol pot escalfar més hores i fer-ho amb més força. Però cap més. I això és el que s’està vivint les darreres setmanes: meteorologia canviant amb bastant Sol, bàsicament, als matins i tardes de nuvolades i ruixats.

La fotografia proposada avui per encapçalar el titular és de dilluns passat a mig matí, a la zona del carrer Jaume II. Ara bé, podria ser de qualsevol altre dia. Durant les darreres setmanes l’atmosfera ha estat marcant el mateix patró i els dies que vindran seguiran igual. Sense gaire variacions. La primavera s’està comportant autèntica i fidel al clima mediterrani.

Així doncs, la previsió meteorològica serà pràcticament calcada per tots els dies d’aquest llarg cap de setmana. No serà ni un cap de setmana radiantment assolellat ni serà un cap de setmana plujós: la dualitat matí tranquil tarda ennuvolada serà la pauta que seguirà el cel. Per tant, dissabte i diumenge hi haurà moltes estones de Sol, que podrà deixar l’ambient suau. I això serà durant els matins. Les tardes seran de creixement de nuvolades, en principi inofensives, a les contrades bisbalenques. Això sí: deixaran ruixats a les zones més interiors gironines, així com també al Pirineu i al Pre-Pirineu. Dilluns, seguint amb la mateixa pauta, arribaria una petita variació amb més possibilitat de ruixats a la tarda: aquest any toca viure una primavera com les d’abans!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.