30 abril de 2021 a les 21:52

Previsió meteorològica: primavera de ruixats

Si el cap de setmana passat parlàvem de primavera esplèndida, aquest cap de setmana parlem de primavera de ruixats. I això és el que toca. La primavera canviant i insegura, poc predictible és l’estació més arrauxada del clima mediterrani. Quan fa sol ja fa calor, i aprofita l’increment d’hores insolació diàries per recordar-nos que s’acosta l’estiu. I quan es proposa ser variable i insegura no saps gaire com agafar-la i suggereix jornades de ruixats.

Hem començat el divendres molt ennuvolats, amb molta humitat que ha provocat un nou dia a les Gavarres amb nuvolades estratificades orogràfiques. Molt simptomàtic dels dies que vivim: poc radiants i variables. Tot i que és poc probable, avui no podem descartar algun petit ruixat abans d’acabar el dia. Però la notícia és pel cap de setmana. La meteorologia del cap de setmana presenta dos dies que  seran majoritàriament de ruixats, nuvolades i poc sol. Un episodi de pluja que afectarà arreu del territori català i amb models a la mà amb demà, dissabte, com a dia fort.

La pluja de demà, dissabte, avançarà de sud a nord i de ponent a llevant, deixant poques zones del principat sense afectació. La nostra població bisbalenca viurà un dissabte gens radiant, de ruixats, menys probables, però no descartables, al matí i una tarda d’acumulació de pluja. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de pluja a la nostra comarca del Baix Empordà podent-se superar els 20 litres en mitja hora, amb xàfecs que podran anar acompanyats de tempesta o algun fenomen convectiu i amb possibilitat de ratxes fortes de vent. No cal dir que això implicarà una reculada dels termòmetres important, deixant la temperatura màxima que en prou feines arribarà als 15 graus.

Per diumenge el gruix de l’episodi ja s’haurà esvaït i quedarà la part postfrontal amb inestabilitat i ruixats aleatoris a qualsevol moment del dia i  la temperatura encara es mantindrà força baixa.

La setmana que ve el temps millorarà i la temperatura s’anirà recuperant progressivament amb contundència.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.