12 abril de 2019 a les 18:49

Previsió meteorològica: primavera simpàtica pel cap de setmana de Rams

|

La fotografia és ben explícita de la setmana que hem passat: d’autèntica primavera mediterrània. Una setmana amb molta inestabilitat i variabilitat, amb pluja i fenòmens convectius, però ja avui, divendres, tot i que hem començat la jornada amb núvols trencats, ha anat evolucionant i aquests han desaparegut. I quedat el cel i el sol, que anuncien un cap de setmana de Rams radiant i estable.

La tònica dominant dels dos últims dies de la setmana serà d’augment de l’estabilitat i això serà sinònim de més insolació i més augment de les temperatures diürnes que remuntaran després de la reculada dels últims dies. Així doncs, els migdies de dissabte i diumenge seran a la banda càlida: assolirem i passarem els 20ºC.

Només un mínim residu d’aire fred podrà fer créixer nuvolades en sectors de muntanya llunyans a la nostra terra empordanesa. En aquest sentit parlarem de fenòmens molt locals i de poc abast i que no ens afectaran.

Per nosaltres, bisbalencs i bisbalenques, el cap de setmana serà amb dosi de primavera simpàtica. I això, sumat a que les jornades cada dia són més llargues, ens plantarà amb una situació de tranquil·litat com fa dies que no teníem.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.