24 setembre de 2021 a les 17:43

Previsió meteorològica: primer cap de setmana de tardor

El cap de setmana que comença avui no tindrà titulars meteorològics gaire destacables. Seran uns dies amb sensacions moderadament càlides i sense precipitació, a la nostra població bisbalenca. El sol podrà ser més protagonista de les jornades si ho comparem amb els últims dies, i això serà sinònim de temperatures que podran regalar-nos més bonança, que ens recordarà inexorablement a l’estiu que acabem d’acomiadar

El dimecres passaven 21 minuts de les nou del vespre i vam entrar la nova estació equinoccial que després de quasi 90 dies (concretament 89 dies i 20 hores) ens traslladarà a l’hivern. Si som observadors, encara no podrem veure gaire indicis de tardor a la nostra ciutat. Sens dubte, el fet més vistós i característic de la tardor bisbalenca és la caiguda de les fulles palmades dels plàtans del Passeig, passant primer del color verd al color ocre per acabar caient al terra tot fent un gran mantell. I aquest fet encara no es fa evident. Així doncs, ens plantem al primer cap de setmana de tardor, encara agradable meteorològicament parlant, mancats de senyals clares. Mica en mica, perquè aquest cap de setmana serà encara post-estival.

Comencem, avui, divendres, encara amb el cel variable i amb temperatures que tindran una lleugera remuntada que serà més evident de cara a demà dissabte i menys diumenge. La forquilla de temperatures del cap de setmana anirà dels 15 graus mínims, als quasi 30 màxims. La tardor en els seus inicis es mostrarà calmada a la Bisbal. I el cel seré es pot dir que serà la dinàmica general, amb absència de precipitacions que les hem d’anar a buscar lluny, amb previsions i mapes a la mà, ben entrats al mes d’octubre.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.