4 setembre de 2020 a les 17:54

Previsió meteorològica: primer cap de setmana de tardor meteorològica

Amb un canvi de temps preparat pel començament de la propera setmana, encetem el primer cap de setmana de setembre que coincideix també amb el primer cap de setmana de tardor meteorològica. La tardor meteorològica inclou els mesos de setembre, octubre i novembre. Tot i que l’astronòmica comença pocs dies abans d’acabar el setembre: aquest any començarà el dia 22, a les 15.31. I durarà 89 dies i 20 hores deixant pas a l’hivern el 21 de desembre.

De la tardor meteorològica ja n’hem pogut notar els primers canvis a l’ambient: la inestabilitat típica de finals d’estiu, i les nuvolades i ruixats de tarda. I la diferència en les temperatures diürnes que comencen a ser més suaus i les nocturnes que comencen a ser més fresques a causa també de l’augment de les hores sense insolació.

Però el cap de setmana es presenta bàsicament amb calor moderada. Amb ambient post-estiuenc agradable, amb temperatures que a migdia podran ser molt semblants als 30 graus. El Sol, la calor i la calma estan garantits. Però, a partir de diumenge a la tarda, l’ambient es tornarà pre-tardorenc i el motiu és que ens fregarà un front amb un important canvi de temps. Tronades i nuvolades convectives serà el nou episodi meteorològic, que portarà ruixats intensos entre diumenge i dilluns i que farà recular el termòmetre amb decisió.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.