25 setembre de 2020 a les 17:12

Previsió meteorològica: primer cap de setmana de tardor

Arriba puntual el primer cap de setmana de tardor, amb tota la feina per fer. L’aspecte del Passeig Marimon Asprer n’és l’exemple més clar: encara no hi ha la catifa de fulles habitual d’aquestes dates. La fulla de primer plànol és de les primeres que aquest any engruixiran el terra de l’indret bisbalenc. Encara n’han de caure moltes. I el canvi de temps que ens ha preparat la meteorologia, i que ja notem avui divendres, obrirà la porta de la tardor i de la caiguda de les fulles dels arbres caducs.

Tres variables vinran associades a la nova situació meteorològica: vent, pluja i fred. El vent, tot i viure en una de les comarques més propícies a les situacions de vent extrem, no el notarem gaire. Vindrà bàsicament de tramuntana, i serà entre fluix a moderat. El grau d’importància del vent del nord en aquest episodi serà que refredarà l’ambient i deixarà el termòmetre amb temperatures que baixaran clarament. La temperatura màxima del cap de setmana podrà pujar poc més dels 20 graus. Serà una temperatura molt contrastada si tenim en compte els 29.7 graus de màxima –amb dades del Servei Meteorològic de Catalunya– de dimecres o ahir dijous. Però la sensació de benestar, tot i temperatures més baixes, la tindrem i això és una de les característiques de la tardor: el Sol en serà el responsable, que podrà lluir bastant, tant dissabte com diumenge.

L’altre meteor o tenir en compte serà la pluja. Aquí, a la Bisbal, no esperem com a noticiable que la pluja protagonitzi el cap de setmana. És més, es podria dir que no plourà i les jornades seran 100% aprofitables. Només el pas d’una pertorbació entre dissabte i diumenge podrà deixar algun ruixat poc important de nit. Això sí de nuvolades convectives possiblement en tinguem per fotografiar i per gaudir. Per la setmana vinent, el termòmetre remuntarà però sempre dins el context de l’estació equinoccial tardorenca.

 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.