9 juliol de 2021 a les 17:44

Previsió meteorològica: primer pic de calor important de l’estiu

Després d’un dimecres i un dijous de temps una mica més fresc, aire de tramuntana i amb algun ruixat, avui divendres ja posem la marxa directa cap al primer pic de calor important de l’estiu d’enguany. I coincidirà ben bé amb els dos dies últims de setmana.

La carta de presentació del nou cap de setmana serà la d’un divendres que vindrà marcat pel temps majoritàriament assolellat i càlid. I això ho farà mantenint la temperatura mínima respecte als últims dies i pujant el grau de la màxima. Així doncs, avui divendres ens mourem amb una forquilla tèrmica d’entre els 16 i els quasi 30 al migdia.

Demà, dissabte, i diumenge, el titular clar de la meteorologia serà la calor intensa. Possiblement estem davant dels dies que marcaran el primer rècord de temperatura màxima de la temporada estival. Un anticicló que es trobarà bé a terres més meridionals formarà una baixa tèrmica que ens regalarà més graus al termòmetre. Anirem dels quasi 35ºC màxims dissabte podent-los superar diumenge.

Sol i calor. Res que hàgim de retreure-li a l’estiu. Farà el què ha de fer. Llàstima que anem escassos de pluja i de moment res fa pensar cap episodi que regui el territori assedegat. I començarem la setmana amb la primera nit de diumenge a dilluns molt càlida per mica en mica moderar l’episodi de calor.