10 febrer de 2023 a les 16:11

Previsió meteorològica: recuperant l’estabilitat

Recuperant l’estabilitat i l’anticicló serà el segon cap de setmana de febrer. No hi ha una forma més clara d’explicar la meteorologia dels propers dos dies, a La Bisbal, i en general a tot el territori català.

Després d’una setmana que hem pogut regar la nostra població i s’ha caracteritzat per ser amb variables molt hivernals, ara toca aturar l’atmosfera i donar-li més pes i més densitat a l’aire, altrament dit altes pressions o anticicló. Una nova configuració es situarà ben bé abraçant-nos, amb pressions que podran estar entre els 1030-1035hPa, i amb el centre bastant proper, alguns quilòmetres més al nord nostre.

Així doncs, amb aquesta situació sinòptica esperem estabilitat, en aquests casos també en diem bon temps. I en diem bon temps pel predomini que tindrem del sol. I desapareixerà la variabilitat dels últims dies. I notarem més la sensació de bonança i de temperatures suaus perquè venim de dies grisos, plujosos, freds i rúfols. I això n’incrementarà més les bones vibracions que el cel traslladarà a la nostra població. Això sí, amb aquesta situació recuperarem clarament les temperatures màximes per l’acció del sol, que podrà lluir sense impediments, i mica en mica la suavitat anirà guanyant terreny podent pujar els termòmetres algun grau més, dia a dia. I podent arribar a quedar entre els 15 i 20 graus diumenge. Les nits i les temperatures mínimes quedaran fredes i recuperarem les glaçades. I la propera setmana començarà amb aquestes variables d’estabilitat. Està per veure si a mitjan setmana retornaríem novament a la variabilitat i a les pluges.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.