27 maig de 2022 a les 18:14

Previsió meteorològica: retornarem als 30 graus

Si busquem un titular que expliqui amb poques paraules la meteorologia bisbalenca del cap de setmana és el fet que retornarem als valors de temperatura càlida que ja havíem viscut dies enrere. Venim de la calorada del cap de setmana passat que es van assolir 34 graus màxims el dissabte segons dades del SMC, una temperatura anormalment alta per ser maig. Després la meteorologia es va desestabilitzar i entre dimarts i dimecres, aquí a la Bisbal, vam acumular 24.8mm, segons el company observador meteorològic, Jesús Martí, i es va refredar l’ambient a valors menys càlids. Tot plegat va quedar arrodonit amb tramuntana que va bufar freda entre dimecres i ahir dijous, a causa d’una nevada efímera que va fer a les zones pirinenques de cotes de més de 2000 metres. I ara, mica en mica, retornarem a les temperatures de primavera més càlida amb valors que retornaran als 30 graus.

Començarem avui, divendres, amb un dia que serà bàsicament assolellat, potser durant el matí algun núvol residual però poca cosa. La tramuntana podrà bufar entre fluixa i moderada. I el termòmetre farà el primer intent d’arribar als 30. I per poc no hi arribarà: quedarem amb una màxima d’uns 28 graus.

Demà dissabte el dia serà més radiant i més assolellat. El cel seré i el sol serà la combinació perquè el termòmetre pugi un escaló més amunt i es plantarà als 30 graus fàcilment. La tramuntana ja haurà afluixat i a partir del migdia el vent girarà més a garbí però sense gaire força.

I diumenge, amb dades objectives a la mà, hem de dir que el termòmetre baixarà algun grau. Poca cosa, no ho notarem pràcticament. Algun núvol més al cel i menys insolació ens portarà a no tenir una temperatura màxima de 30 graus, Però pràcticament els assolirem i ens plantarem amb una previsió que marca una tendència clara a una pujada de temperatures, sobretot a partir de mitjans de la setmana vinent.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.