16 març de 2018 a les 18:01

Previsió meteorològica: s’acaba l’hivern però es mantindrà l’ambient fred uns dies més

Si bé la setmana passada aquesta publicació explicava que la primavera –avançant-se al calendari- ja començava a ser visible a diferents racons del municipi, aquest cap de setmana l’atmosfera seguirà la mateixa dinàmica. Cap novetat, doncs, per el darrer cap de setmana d’hivern astronòmic d’enguany.

I és que, astronòmicament, la primavera començarà el proper dimarts dia 20, a ¼ de 6 de la tarda, i durarà fins el dia 21 de juny, quan llavors començarà l’estiu. Ara bé, abans caldrà passar l’últim peatge hivernal, que es començarà a notar durant aquest cap de setmana que ja comença. El més destacable d’aquest canvi procedent de latituds més fredes serà el descens de la temperatura que s’anirà fent més palpable dia a dia.

Els mapes isobàrics per les properes hores -i sobretot per a la setmana vinent- són ben clars i ja anuncien una desfilada de pertorbacions amb aire de latituds polars que faran recular els termòmetres amb contundència.

Així doncs, cal esperar-se un cap de setmana canviant, irregular i inestable però amb el denominador comú dels matins, que seran bàsicament assolellats i mantenint el risc de ruixats de tarda a la zona baix empordanesa. Les temperatures també seran notícia per a la seva davallada dia rere dia. Les calefaccions i la roba d’abric tornaran a estar a l’ordre del dia.

I la setmana vinent destacara per la fred i per la possibilitat de neu a cotes molt baixes. La primavera simpàtica de moment es resistirà entrar. Amb aquest argument ve al cap aquell refrany que diu “Març, marçot, mata a la vella i a la jove si pot”.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Aleix Díaz Mallolis