22 abril de 2022 a les 17:08

Previsió meteorològica: Sant Jordi típic i tòpic, variable i insegur

Quan tens per davant la previsió del cap de setmana de Sant Jordi, una data tan assenyalada per Catalunya, voldries que la meteorologia fos l’aliada més important per poder viure-la i gaudir-la sense inclemències. Però, ara per ara, no sembla que hagi de ser el discurs de la previsió, que ens fa pensar amb la possibilitat de ruixats per demà dissabte. I no ho semblaria pas si agaféssim de referència la jornada que farà avui divendres, que serà bastant assolellada. Previsió de ruixats vol dir estones de tot: vol dir estones amb més clarianes i vol dir estones amb pluja. Vol dir fer una previsió d’un dia de Sant Jordi de meteorologia típica primaveral. La variabilitat al servei de l’atmosfera i en contra de nosaltres, ciutadans deguts a la diada del llibre i la rosa.

Així doncs, per avui, divendres, tindrem una petita treva. La pertorbació que ahir ens va regar amb abundància marxarà cap a aigües més orientals mediterrànies i deixarà pas a una jornada més plàcida i suau. Serà un dia tranquil, i més si ens emmirallem amb el què vam viure ahir. Avui tindrem sol i bonança i podrem arribar als 20 graus, altra vegada.

Demà, dissabte, diada de Sant Jordi, una nova pertorbació ens tornarà a fer ballar el cap als meteoròlegs i a tots els bisbalencs, en general. Queden enrera els dies estables de previsió monòtona, i en som conscients que la primavera de ruixats no hi entén de dates assenyalades. I demà el dia serà de ruixats dispersos en temps i quantitat. El Sant Jordi d’enguany serà variable i insegur. Sense precisar en l’horari, el dia serà inestable amb possibilitat de ruixats irregulars.

I per diumenge ens espera un dia on el sol tornarà a prendre el protagonisme, amb el permís de la tarda que tornarà a ser inestable. I això ens portarà a un inici de la propera setmana amb el retorn de l’estabilitat i les bones temperatures.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.