2 febrer de 2024 a les 13:23

Previsió meteorològica: seguim amb l’anticicló

Ahir, dijous dia 1 de febrer, va ser un dia històric a la geografia catalana, perquè gran part de la població de la conca del Ter i del Llobregat van entrar en fase d’emergència per sequera i es va limitar el consum d’aigua per persona i dia a 200 litres en total, cosa que implica situar aquesta xifra a les llars en uns 90 litres per persona i dia. També es va dictar una reducció del 80% de l’aigua en els usos agrícoles, a la meitat en els ramaders i en un 25% en els industrials i recreatius.

Aquí, a la nostra població bisbalenca, que ens abastim de l’aqüífer del Baix Ter, encara estem en fase d’alerta, però tot i així hem de mentalitzar-nos de la racionalització en l’ús de l’aigua en el nostre dia a dia. I és que tornem a estar fent la previsió d’un nou cap de setmana que serà sense precipitació. I tot i que s’entreveu un canvi de paradigma a mig termini, no sembla que hagi de ser una situació molt favorable per pluja generosa.

Així doncs, avui, divendres, la meteorologia bisbalenca anirà de la possibilitat de boirines fresques matineres, al domini i la suavitat del sol de la tarda. I això ja fa alguns dies que ho anem vivint amb l’anticicló. Les temperatures aniran dels 2-3ºC mínims als 20ºC màxims, en un dia que tornarà a ser molt benèvol i suau.

Demà, dissabte, i també diumenge tindrem dos grans jornades radiants i assolellades, càlides, gens fredes i amb temperatures que podran pujar algun grau més. Tot plegat, amb un anticicló que encara es mostrarà ferm però que mica en mica, s’anirà debilitant cap a mitjan-finals de la propera setmana i això podria portar algun canvi en la situació pluviomètrica.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.