25 febrer de 2022 a les 18:18

Previsió meteorològica: seguim sense precipitacions

Amb 7 litres caiguts el mes de gener i amb 3 que acabaran caient el febrer, que encara no hem acabat, però que ja podem preveure’n la pluviometria final, no estem en un bon moment per repetir un pronòstic de cap de setmana sense precipitacions. Però serà així.

La llera del nostrat Daró ja fa molts dies i mesos que acusa l’escassetat hídrica. Venim escassos de pluviometria. Si agafem de punt de mira els tres mesos d’hivern meteorològic, que configuren els mesos de desembre, gener i febrer i que acabarem aquest proper dilluns, només hauran plogut 9.6 litres: 3.6 el desembre, 7 el gener i 3 el febrer. Si a més, venim d’un any 2021 que no va ser gaire esplèndid en pluges, ens trobem en un panorama poc esperançador. I si a més, si hi sumem les previsions estacionals que tornen a proposar un març poc o gens plujós i càlid estem davant d’un panorama que ens ha de reflexionar a tots sobre el nostre comportament amb el medi i sobre l’ús responsable de l’aigua. Això, tan localment a La Bisbal, com globalment.

Avui, divendres, tindrem un dia de núvols i amb un canvi de temps que aquí ens portarà tramuntana i temperatures més baixes. No plourà. I el dissabte i diumenge seran dos jornades diferents. Dissabte serà més assolellat i diumenge més ennuvolat. Dissabte serà el dia menys càlid de la setmana i diumenge podran pujar algun grau les temperatures. No plourà cap dels dos dies. Estem parlant que dissabte ens mourem amb una forquilla de temperatures entre els 5 graus mínims i els 12 màxims i diumenge algun grau més.

Acabarem el febrer amb temperatures bastant adients per ser l’època de l’any que ens trobem però amb l’esperança que algun mapa s’equivoqui i puguem anunciar pluja properament.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.