14 febrer de 2020 a les 19:05

Previsió meteorològica: sensacions primaverals

Si, mentalment, fem un exercici de record meteorològic de la setmana a curt termini, segur que ens vindrà al cap poca fred, ambient poc definit i temperatures amables. Tot això, només amb el destorb del dia plujós que va fer dimecres i la boirina que dijous va marcar la jornada i no va deixar que el Sol lluís amb la seva esplendidesa.

Avui, divendres, el dia ha passat una mica millor i el Sol ja ha pogut posar el termòmetre proper als 20 graus. Concretament, a la Bisbal, l’estació del Servei Meteorològic ha marcat una màxima de 17.9ºC. Però és que la temperatura mínima també ha estat alta per ser febrer: 9.8ºC!

El cap de setmana no es presenta pas diferent: no farà fred, no plourà, no hi haurà grans meteors destacables dignes de l’hivern. El cap de setmana serà primaveral: estable i amb sol que només podrà veure’s dificultat per núvols baixos i boirines. Però quan pugui brillar l’astre rei la temperatura pujarà fins a valors propis del març o de l’abril. Al migdia, es podran assolir valors propers als 20 graus.

El refranyer popular diu «Si el febrer no febreja el març marceja» i això fa pensar que no hem d’abaixar la guàrdia. Per començar, la propera setmana vindrà marcada per una baixada de les temperatures i aquest any ja en farà deu de la nevada del 8 de març de 2010, que quedarà en el subconscient de tots plegats com una de les nevades més importants que ha tocat viure a la nostra generació.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.