24 març de 2023 a les 8:07

Previsió meteorològica: sense canvis i sense pluja

Ja en mode primavera, la meteorologia bisbalenca, i per extensió la catalana, segueix igual. Sense canvis destacables i sense precipitacions que facin preveure alguna jornada productiva per l’entorn poc regat, ni a curt ni més a mig termini. Ens cansem de fer pronòstics de pas de nuvolades, pas de fronts que ens arriben de ponent i no ens fan ploure a casa nostra. A més, aquest tipus de fronts porten associats vents reescalfats que anul·len tota possibilitat de relaxament hídric del territori.

I aquests últims dies de la setmana la previsió ve explicada amb les mateixes paraules. Amb poques paraules. Intervals de núvols i suavitat. L’horari de tot plegat l’intentarem explicar tot seguit.

Avui, divendres, estem davant del dia més ennuvolat de tots tres. Un petit front ens creuarà el territori i això serà el motiu pel qual tindrem moltes bandes de núvols que no deixaran lluir el sol en plenitud. Tornarà a ser un front que arribarà per ponent i el més destacable serà que tindrem un dia poc radiant però mitjanament càlid. Anirem dels quasi 10ºC mínims als 19-20ºC màxims.

Per demà dissabte el dia serà una mica més assolellat i això farà pujar una mica més els termòmetres de temperatura màxima que podran passar dels 20-21ºC. El vent de garbí -o com altrament anomenem a La Bisbal- vent de Quaresma o vent de Sant Feliu bufarà moderat durant les hores centrals del dia. I per diumenge potser sí que notarem una davallada dels termòmetres: seran entre 2 i 4 graus els que la temperatura màxima afluixarà, i la sensació primaveral potser quedarà més al marge, perquè a més s’hi sumarà l’aire de tramuntana que es deixarà notar entre fluix i moderat. Començarem setmana amb un dilluns i un dimarts frescos per tornar-se a preparar una tongada de dies suaus. Les precipitacions encara no veiem el dia clar que vulguin visitar-nos.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.