19 octubre de 2018 a les 19:15

Previsió meteorològica: setmana de pluja i cap de setmana de millora

«El Daró no baixa», es lamentava, a mitjans de setmana, un bisbalenc mentre mirava des del Pont Nou la llera del riu encara sense aigua. I és que el denominador comú de la setmana de la meteorologia del Principat i també de la bisbalenca, ha estat la pluja, però no ha estat suficient per omplir el cabal del Daró, molt mancat de pluviometria des de fa mesos. La pluja a la Bisbal, aquesta vegada, ha sabut ploure i no cal lamentar cap tipus de pèrdua personal ni material. I això és molt important si s’observen les inundacions i els problemes que ha causat el temporal dels darrers dies. Aquí, a la Bisbal, l’últim episodi (des de dilluns fins avui) ha acumulat 88.2mm, amb dades de Jesús Martí a la xarxa Meteoclomatic. I aquest cap de setmana afluixa el temporal i es podrà gaudir de més estones de Sol, i això portarà a temperatures diürnes més confortables.

Així doncs, la previsió pel cap de setmana ve marcada per la millora del temps. Dissabte, sense haver de patir per pluja, el dia encara tindrà intervals de núvols amb ullades de Sol. I de cares a diumenge el Sol podrà lluir molt més, deixant la jornada molt suau a migdia i regalant una natura radiant en plena tardor als qui vagin a la Marxa de l’Arboç, que aquest any complirà els 40 anys d’edat.

I la setmana que ve es promet més tranquil.la amb domini de l’anticicló. Potser amb tramuntana fluixa a mitja setmana però amb Sol i suavitat tèrmica. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.