9 febrer de 2018 a les 21:14

Previsió meteorològica: setmana hivernal i cap de setmana amb dues cares

El municipi deixa enrere una setmana amb un comportament plenament hivernal. Destacable, i segons dades de l’estació del Servei de Meteorologia de Catalunya, la temperatura màxima que hi ha hagut a la Bisbal ha estat de 10.8ºC el dimarts passat.

El cap de setmana es presenta molt fred i amb tramuntana forta al territori baix empordanès. Tot i que la tramuntana farà lluir més el Sol i podrà pujar una mica més el termòmetre, la sensació de fred serà d’allò més notòria.

Diumenge es viurà un mínim relaxament tèrmic i serà una mica més ennuvolat. La notícia serà que dilluns tornarà a començar una setmana amb possibilitat de neu a cotes baixes i pluges bastant generals, afectant sobretot a la zona de Girona i Barcelona.

Però el més noticiós d’aquesta setmana ha estat, sens dubte, la nevada anecdòtica que va afectar la Bisbal durant el dijous. Després de començar amb calabruix i aiguaneu, a primera hora del matí va haver-hi un ruixat de neu que va emblanquinar algunes teulades i les zones més altes de les Gavarres. Això va anar precedit d’un matí que va anar precipitant volves i l’ambient va quedar gèlid. Curiosament, feia més sol al Pirineu i arran de mar hi nevava. Tal com diu el refrany: «Al febrer, tard o d’hora l’ha de fer».


*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Xevi Codolà