24 novembre de 2023 a les 9:35

Previsió meteorològica: situació de nord sense pertorbacions

Aquesta setmana que anem acabant tenim dos titulars de la meteorologia local bisbalenca. L’un és que ens ha visitat la pluja. No han estat molts litres però dimarts vam acumular 6.6 litres i vam trencar la dinàmica seca. Tot i això, no podem estar d’enhorabona perquè la previsió de pluja es torna a interrompre sense dia de canvi. L’altre titular ve amb l’altre meteor que ens va visitar i aquest va ser el vent de tramuntana que va bufar molt fort, sobretot dimecres, amb una ràfega màxima que va assolir els 78.1km/h, causant algun ensurt a diversos llocs de la població.

I no cal dir que essent el mes que som i engegant-se el motor de la tramuntana, ahir, dijous, quan el vent va afluixar, ens va portar el primer intent de temperatura mínima negativa de la nova temporada de fred. Ahir, al matí, amb 2.8ºC l’ambient ja començava a insinuar que estem a final de novembre.

I avui, divendres, ens tornarem a despertar molt freds a la Bisbal, amb temperatura mínima molt semblant a la d’ahir, dijous. La temperatura màxima pujarà algun grau i ens farà sentir altra vegada sensacions de suavitat. Així doncs, anirem dels 2-3ºC mínims als 22-24ºC màxims i amb cel amb mínima nuvolositat. Possiblement, avui, divendres el cel ens podrà regalar algun núvol mig lenticular de vent, o alguna posta vermellosa. I és que encara que molt lleument, la tramuntana encara voldrà mantenir el seu protagonisme.

Dissabte també començarem molt freds i al migdia no podrà ser tan càlid com avui divendres. Tot això amb poca o escassa nuvolositat. I per diumenge podrien baixar una mica més les temperatures, altra vegada amb nuvolositat escassa.

Podríem dir que comencem el temps de fred i ho fem amb el primer sotrac de la temporada. Una situació que ens va arribar del nord i que seguirà enviant aires de les mateixes latituds, a la nostra població i això només ens fa preveure manca de pluja i temperatures fresques. De precipitació semblaria que acabarem el novembre sense tenir-ne cap més ocasió per acumular litres als pluviòmetres.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.