10 març de 2023 a les 15:30

Previsió meteorològica: suavitat aponentada amb intervals de núvols

Vivim una meteorologia amb pocs canvis i escassa pluviometria. I ahir, dijous, perdíem una altra oportunitat per regar la nostra petita porció nord-oriental catalana. I és que, tot el que ve de ponent aquí no ens ajuda gens a emplenar pluviòmetres. I ahir, va ser un dia amb pas de núvols de ponent a llevant, un dia molt canviant, primer ens va venir una primera tongada de núvols al matí, i després una nova tongada més tard, cap al vespre. I no va suposar cap canvi en el règim pluviomètric bisbalenc. I aquest cap de setmana tampoc té ganes de canviar gens.

Globalment, tenim un cap de setmana amb una pujada important de temperatures. Ens anem acostant a la primavera astronòmica, que entrarà el proper 20 de març. La primavera meteorològica ja va entrar el dia 1 de març i els fets atmosfèrics la ratifiquen amb escreix. I aquest cap de setmana més perquè viurem sensacions de primavera avançada amb temperatures pre-estivals. Tot i això, les jornades que viurem seran amb celatges que intercalaran intervals de núvols.

Així doncs, la previsió ve explicada per un divendres amb predomini del vent de ponent. I tot i que a la nostra comarca quedem fora de l’àmbit de l’avís per vent que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya, avui el notarem moderat. I el notarem sobretot amb l’augment de les temperatures que tindrem. Demà dissabte es consolidarà la pujada de temperatures i per demà passat tindrem una mini reculada dels termòmetres. Tan petita que potser ni la notarem.

Quedem doncs preparats per un cap de setmana noticiable per temperatures altes i sensació de calor. A la Bisbal, el pic màxim de temperatura serà demà dissabte amb 25ºC màxims, i algun menys avui divendres i diumenge. Les temperatures mínimes seran molt suaus també i ens mourem amb valors semblants als 10ºC.

La nova setmana la començarem amb el pas d’un front entre dilluns i dimarts que podria portar una normalització dels termòmetres i algun plugim, que de moment sembla que serà poc important.


*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.