8 febrer de 2019 a les 20:15

Previsió meteorològica: temperatures agradables i cel poc definit

Ja immersos en la dinàmica atmosfèrica del segon mes de l’any no podem treure conclusions gaire hivernals, ni per explicar, ni quasi per preveure a curt o a mig termini. Perquè el cas és que no hi ha grans canvis de temps preparats en el futur més proper. Quasi que no hi ha arguments meteorològics per explicar. Però l’experiència ens diu que el mes de febrer és un mes de sorpreses meteorològiques, un mes boig i poc convencional, en paral·lel a les festes de carnaval que li toca per data de calendari. I si no mireu quines dites tan ben trobades que ens expliquen els fets: «El febrer és un mes mentider» o «La fred de febrer és pitjor que la de gener».

El cas és que aquests refranys només donen una petita pista del que poden portar les dates que actuals, però de moment no són concloents per a la meteorologia prevista del proper cap de setmana. Els mapes isobàrics només ensenyen una estabilització del temps, que només diumenge se’n pot trencar una mica la regla.

Així doncs, la previsió prepara un cap de setmana bastant plàcid. Per demà, dissabte, el cel serà un mica més assolellat que diumenge, però sense estridències: el termòmetre podrà pujar als 15ºC a migdia. De cares a diumenge, amb el mercuri una mica més alt, una pertorbació molt potent que se situarà al nord de les Illes Britàniques estendrà un braç en forma de front fred poc actiu cap a les nostres contrades. I això serà les últimes hores de la setmana però amb molt poques conseqüències del cel a la nostra terra bisbalenca.