20 desembre de 2019 a les 20:29

Previsió meteorològica: temperatures suaus amb vent d’entre Garbí i Ponent

A primera hora d’avui divendres, eren ben visibles els efectes del pas la gran pertorbació Elsa que ha creuat el principat de ponent a llevant. Aquí, a la Bisbal, el meteor que ha guanyat per golejada ha estat el vent d’entre Garbí i Ponent, que ha bufat amb ràfegues realment fortes. L’estació del Servei Meteorològic marcava una punta màxima de vent de Garbí (sud-oest) de 71.3 km/h aquesta matinada, a 2/4 de 7. De pluja, tot i que n’esperàvem poca, no ha precipitat ni 0.5mm.

I el cap de setmana es presenta poc fred i suau. Serà notícia per temperatures gens fredes. Això que diumenge comença l’hivern, a ¾ de 6 de la matinada. De moment, ens queda acabar de passar el divendres, que ens deixarà entre intervals de núvols i afebliment del vent de Garbí. El dissabte passarà amb Sol i núvols degut a un nou front que ens tornarà a creuar amb vents de ponent que podran augmentar de força entre dissabte i les primeres hores de diumenge. Això portarà a un primer dia d’hivern –diumenge- assolellat bàsicament, i amb un augment dels termòmetres. Les temperatures previstes, tant per dissabte com per diumenge a ple dia, s’acostaran o passaran dels 15 graus. El nivell mínim serà dissabte amb 7-8 graus de matinada, diumenge el valor mínim seria més alt. L’hivern començarà sense fred.

I la propera setmana sembla que les temperatures tornarien a fer una remuntada: ens plantarem a Nadal sense fred. Una situació atípica per les dates de l’any que ens trobem. Potser tocarà canviar la cançó de Nadal i cantar “El desembre acalorat confós es retira”.

Arribats a aquest punt, des de la secció de meteorologia, us desitgem un molt Bon Nadal!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.