22 novembre de 2019 a les 17:45

Previsió meteorològica: temps amb ingredients diversos

Tot i que a la fotografia que acompanya aquesta publicació podem veure-hi un moment del ruixat d’aquest divendres a la tarda, no cal anul·lar cap acte del cap de setmana: a la contrada bisbalenca serà més assolellat que plujós.

És veritat que avui a la tarda-vespre-nit estem expectants al pas d’un front bastant actiu. Però passarà molt ràpid. Anirà afectant a tot el territori català, d’oest a est. Així, a la Bisbal, l’afectació serà entre divendres a la tarda i la nit. Aquesta pertorbació portarà associats vents de component sud, que primer faran pujar una mica la temperatura, però que tornarà a baixar quan hagi passat, coincidint amb el gir del vent a component nord.

La previsió ens fa parlar d’un dissabte inestable. La inestabilitat vindrà condicionada per la rapidesa del pas de la pertorbació durant el matí, i per la velocitat i la força que agafi la tramuntana per esvair tota la nuvolada durant la tarda. En qualsevol cas, demà serà un dia variable amb algun ruixat dispers i amb temperatures benèvoles, que variaran entre els 8-10 graus de mínima i els 15-17 de màxima.

Diumenge el cel ja haurà pogut quedar serè i el Sol serà quasi indiscutible. Ja no cal esperar pluja i el termòmetre serà una mica més fresc al matí, i pràcticament igual que dissabte al migdia. Potser algun núvol poc important farà la guitza a l’astre rei, però amb el precedent de la pluja que ja haurem tingut les últimes hores i la tramuntana que haurà netejat l’atmosfera, quan el Sol pugui lluir el dia quedarà increïble.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.