8 juliol de 2022 a les 18:09

Previsió meteorològica: temps assolellat, sense pluja a la vista

Comencem amb una dada objectiva cedida pel company que bisbalenc que té l’estació que dona dades a meteoclimatic i al Servei Meteorològic de Catalunya, a títol particular. 280,8 litres ploguts des de l’1 de gener fins a data d’avui. Poca aigua. Escassa aigua. I, mal ploguda. Molt irregularment ploguda perquè durant el gener i el febrer pràcticament no va ploure. El març va ploure més de la meitat del total i l’abril i el maig no van ser gaire generosos, acabant amb un mes de juny pèssim. El resultat és ben palpable en el territori més proper. I és ben visible si mirem el nostre Daró sense cabal d’aigua.

El cap de setmana tornarà a ser molt càlid. I sense pluja. Ni a llarg termini es veu pluja. Pel futur més imminent viurem una nova entrada del sud, amb una reaparició de la pols en suspensió i termòmetres que, dia a dia, tindran tendència a pujar una mica més.

A la nostra població bisbalenca esperem un nou cap de setmana de temperatures properes als 35ºC màximes. I mínimes molt càlides que superaran els 20 graus. Els mapes de superfície no insinuen res, en alçada es veu ben clara la nova invasió sahariana. I cap finals de la setmana que ve entrem ja en ple període canicular i tindrem els dies més càlids de l’any. Tot plegat fa pensar amb la necessitat de l’estalvi d’aigua. Un missatge que caldrà que ens repetim per ser prudents. Perquè l’aigua és un bé escàs molt important pel dia a dia, i sembla que de moment i per ara, per la forma recurrent que té la meteorologia els últims mesos, no té ganes de ploure i solucionar la seva escassetat. A més, els models estacionals segueixen insistint amb la previsió d’un estiu molt càlid i sec.

La setmana que ve, a data d’avui,  quedaria explicada per les mateixes variables de sol i calor i poca pluja. I això ens fa enviar un missatge de prudència i sentit comú per l’aigua que esperem del cel i que no sembla que tingui ganes de precipitar.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.