25 octubre de 2019 a les 18:42

Previsió meteorològica: temps de constipats

Diuen que després de la tempesta torna la calma. I aquest cap de setmana en veurem els resultats en tots els racons bisbalencs. Aquesta última ploguda, a la nostra població, ha estat molt beneficiosa i no n’hem de lamentar cap desperfecte, ni material, ni humà. I això és molt important vist com ha anat l’episodi en altres racons catalans.

Acabarem l’octubre amb –i ja ho podem preveure així- amb 157 litres caiguts (segons dades de Jesús Martí, que té una estació meteorològica connectada a la xarxa Meteoclimatic), com a fet més destacable. Hem remuntat mínimament de la sequera que arrossegàvem feia temps. I el més curiós, però totalment previsible en el marc del canvi que està fent el clima, és que el 92% del total d’aquesta pluja ha precipitat en l’últim episodi : 144,80 litres. La llevantada, de caire bastant meridional, ha portat molts meteors adversos: vent, mala mar, i sobretot molta aigua i ara toca una mica de calma al cel.

I això és el que promet el cap de setmana. Tornarem, encara que sigui per pocs dies, a la calma de l’anticicló. Al patró d’estabilitat de les altes pressions. I això a final d’octubre és resumeix amb Sol i bonança tèrmica. Però només amb el fet destacable que la temperatura mínima serà tirant a freda, d’entre els 8-10 graus, contrastant amb el migdia que podrà arribar als 23-25 graus. Un temps típic de constipats, un temps de luxe per gaudir del paisatge esplèndid que ha deixat la última ploguda. Molt recomanable anar a respirar aire net i fresc, amb el bosc remullat, lluminositats increïbles i l’escalfor de l’astre rei : una combinació perfecte per un cap de setmana de calma.

La informació de servei del cap de setmana és la que ens farà recular les agulles del rellotge durant la matinada del diumenge. A les 3 de la matinada seran les dos, i ja ens plantarem a l’horari d’hivern.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.