17 desembre de 2021 a les 17:58

Previsió meteorològica: temps de copiar i enganxar

Si li hem de retreure alguna cosa a l’anticicló és la monotonia i els dies aparentment iguals amb petits matisos, que sempre decanten cap a la banda de l’estabilitat meteorològica.

El cap de setmana passat ja preveiem que la dinàmica del cel aniria cap a la banda de les altes pressions, i no ha fallat. Aquests sistemes atmosfèrics, bastant tossuts, solen durar molts dies i el temps que originen és tan monòton que costaria diferenciar unes jornades de les altres, si només observéssim el cel. Els dies es configuren talment com si féssim l’acció de copiar i enganxar.  

Aquests últims dies de la setmana seran tranquils, estables, freds de nit i temperats de dia, dies de males visibilitats i humits, amb poca circulació vertical de l’aire. La massa d’aire més fred més dens i més pesat fa que l’atmosfera tingui l’aparença d’adormida. Els capvespres i els matins són encalmats, com a molt amb núvols prims i boirines que difuminen l’horitzó. Si la boira aconsegueix el protagonisme fa baixar les temperatures en picat de nit, i si segueix de dia no deixa lluir el sol, però aquí a la Bisbal, això no sol ser una dinàmica molt normal en aquests casos.

Així doncs, tant dissabte com diumenge, seran dies tranquils, amb boirines matinals. Amb nits fredes que marcaran valors mínims molt propers als 0 graus, i jornades estables i temperades, assolellades amb el permís d’algun núvol prim, i amb màximes que estaran properes als 15 graus. No caldrà patir per cap inclemència al cel.

La propera setmana començarà igual, però cap a dimecres o dijous semblaria que ha de canviar la dinàmica.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.