30 setembre de 2022 a les 11:03

Previsió meteorològica: temps d’entretemps

El cap de setmana que la meteorologia ens regalarà, amb el que seran els dos primers dies del mes d’octubre, serà un retorn a l’estabilitat més clàssica. L’estabilitat que ens marca la situació sinòptica més típica de temps tranquil i suau. Estem parlant que l’anticicló tornarà a fer la seva aparició al gran teatre de les isòbares que ens donen la influència a la nostra meteorologia.

Les altes pressions aniran evolucionant i estendran el seu braç esquerre a Les Açores. I el seu braç dret anirà guanyant territori cap a zones més occidentals i al final acabaran escombrant tota la inestabilitat de les últimes hores cap a zones italianes.

Així doncs, amb aquest panorama, tant dissabte com diumenge gaudirem de la meteorologia de bonança típica de tardor amb temperatures fresques, sense exageració, matinals. I temperatures suaus als migdies. A més, gaudirem de bastantes estones de sol sense impediments. Si hem de buscar alguna diferència entre les dos jornades és que el dissabte serà menys càlid, podrem anar dels poc més de 10 graus mínims als 22-24 màxims. Diumenge podrà pujar el termòmetre entre 2 i 4 graus i això el farà un dia esplèndid de tardor. Al matí no es pot descartar algun fenomen relacionat amb la mala visibilitat o la boirina.

Tot plegat desencadenarà a un començament d’octubre suau, amb molt poc moviment al cel.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.