5 octubre de 2019 a les 0:34

Previsió meteorològica: temps d’impàs

|Conjunció de la Lluna i Júpiter des del carrer Agustí Font|Conjunció de la Lluna i Júpiter des del carrer Agustí Font

Sort que el cel nocturn ens té una mica entretinguts perquè si hem de buscar esplai a la meteorologia l’avorriment s’acabaria imposant en les nostres ments. L’última efemèride curiosa de l’astronomia ha estat, encara ho podrem veure aquest cap de setmana, la conjunció de la Lluna en quart creixent amb Júpiter. Tot un espectacle al cel de la nit.

La meteorologia encara segueix inhàbil, inamovible, a la seva tònica d’estabilitat que cansa. És veritat que estem en un moment de calendari típic de poques variacions atmosfèriques i en tot cas, si n’hi ha alguna, és poc espectacular. Però venim d’una dinàmica de calor molt continguda i poca pluja que s’allarga en el temps i no s’hi veu gaire el final.

Com a destacable només podem comentar que cada dia els matins i els vespres són més frescos contrastant més amb els migdies encara bastant càlids. Contrastos tèrmics molt accentuats que són tot un repte pels nostres cossos encara en procés d’adaptació després de la calor estival. Els dies es van fent més curts i les nits més llargues i mica en mica l’ambient nocturn més fred guany terreny al diürn més càlid. Estem en temps d’impàs, de poc joc meteorològic. I aquest cap de setmana també serà amb poques novetats.

Dissabte tindrem un dia amb sol i núvols, i aire de tramuntana, la temperatura al migdia podrà marcar els 25ºC. I, ben segur, si fem un copiar i enganxar ja tindrem la previsió de diumenge que serà molt semblant a la de dissabte. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.