9 abril de 2021 a les 22:03

Previsió meteorològica: tongada primaveral

El celatge d’avui al matí ja donava senyals evidents de canvi. Núvols baixos del gènere dels cúmuls i alguna estela d’avió que s’eixamplava i li costava de desaparèixer. Tot plegat indicava una atmosfera més freda i humida que preparava una nova tongada primaveral. Un nou episodi que tornarà a coincidir amb un nou cap de setmana.

Avui divendres ja es preveia que la Bisbal tingués un dia molt ennuvolat: hem passat dels núvols trencats matiners, als núvols més amenaçadors a la tarda i esperem que abans que s’acabi la jornada pugui acabar plovent. Seran precipitacions febles, en general, impulsades pel vent de garbí. A última hora de la tarda ja marxava el gran gruix d’aquest episodi, que ha regat minsament quasi tot el territori català, tot viatjant de sud a nord.

Demà, dissabte, tindrem un matí més estable. Una mica més assolellat però sense deixar de tenir núvols que seran molt més protagonistes que el sol. La inestabilitat i el dia canviant podran portar algun ruixat que amb major probabilitat serà a la tarda. Com que el sol podrà sortir una mica més, recuperarem una mica el termòmetre a migdia que podrà pujar fins a valors propers als 20 graus.

I l’últim dia de la setmana es presentarà amb un nou canvi de temps. El matí potser serà més estable, però no és gens descartable algun plugim i la tarda serà de nuvolades i ruixats al més pur estil primaveral. Una situació que durarà ben bé fins dilluns al matí, tot incrementant el gruix del canvi amb una nova davallada de les temperatures.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.