28 octubre de 2022 a les 9:49

Previsió meteorològica: Tots Sants amb màniga curta

Els celatges tèrbols i els ambients estranyament càlids han tornat a marcar l’última setmana d’octubre a la nostra població bisbalenca. Això ha estat a causa d’una intrusió sahariana, que amb alts i baixos fa dies que es troba bé a casa nostra, i que ha tornat a guiar l’atmosfera amb variables de temperatures i humitats altes, pols en suspensió, manca de vent i absència de pluja. Sense cap dubte, una situació poc habitual per ser la data de calendari que som en què la meteorologia mediterrània hauria de donar-nos pluges i temperatures més fresques o, fins i tot, fredes.

Hem tingut una setmana amb temperatures atípicament elevades -i tot i que pot semblar estrany fer-ne aquest comentari- poc confortables, amb màximes entre els 25ºC i els 29ºC. I el cap de setmana no sembla que hagi de ser gaire més diferent. Les pertorbacions increïblement extenses que hi ha a l’atlàntic no són grans aliades al canvi de patró de temps que tant esperem. I lluny d’això ens envien vents del sud que eternitzen la situació càlida, que sembla que es vol quedar, amb algun matís, alguns dies més.

Així doncs, el cap de setmana meteorològic bisbalenc tornarà a ser càlid, calitjós i amb pols en suspensió. Les boires matineres també podran ser un altre factor, a causa de l’elevada humitat ambiental. Els celatges tornaran a ser poc definits per núvols alts i mitjos i groguencs, com la foto enllaçada a la previsió, que és feta a la zona del Pont Nou, durant la setmana que acabem de passar.

Si busquem el fet diferencial, serà que mica en mica es normalitzarà el termòmetre a valors menys càlids, però que encara no seran freds. I ens tocarà viure la diada de Tots Sants i la castanyada amb màniga curta. Si parlem de pluja, encara seria més difícil trobar la data que les previsions marquin aquest hidrometeor que tanta falta fa i que ens té abandonats.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.