20 gener de 2023 a les 12:46

Previsió meteorològica: tramuntana i temperatures gèlides

Es presenten dies de meteorologia de rigorós hivern. I això és el que hem d’explicar bàsicament a la informació meteorològica pel cap de setmana bisbalenc. La fred ha vingut i s’hi vol quedar uns dies més: aquest cap de setmana la glopada freda serà continental, amb absència d’humitat i amb isòbares molt juntes i això serà el motiu pel qual la tramuntana forta voldrà prendre protagonisme al sol que no tindrà força per escalfar, però que per contrapartida podrà lluir sense gaire impediments.

Així doncs, globalment tindrem un cap de setmana molt ventós i fred. Comencem avui divendres glaçats, en mode congelador i la tramuntana ràpidament agafarà el relleu i bufarà en ràfegues que seran entre moderades a fortes. La sensació de fred serà acusada i només quedarà minorada per l’efecte del sol que podrà lluir sense nuvolositat que n’impedeixi la seva escalfor. Serà aquella situació tan típica de tramuntana d’hivern que pots combatre ben abrigat. I que quan ets al sol, tot i que aquest no pot escalfar prou, notes el seu benestar tèrmic que ràpidament desapareix quan t’apartes del seu efecte.

La temperatures màximes, tant demà, dissabte, com diumenge, quedaran per sota els 10ºC i les mínimes seran per sota els 0ºC. Serà un cap de setmana de cru hivern, un cap de setmana de jaqueta gruixuda, guants, bufanda i gorra, per sortir al carrer bisbalenc.

I la situació de fred es manté per la pròxima setmana que continuarà combinant tramuntana i temperatures molt més baixes de les habituals per l’època. De precipitació no n’esperem però haurem d’anar veient com evoluciona tot plegat, perquè de moment no es pot descartar res.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.