18 març de 2022 a les 18:35

Previsió meteorològica: una mica de tot

Anem finalitzant una setmana que podem donar les gràcies a la meteorologia per haver-nos repescat del risc de manca de precipitació. I, si necessitàvem aigua del cel, podem dir que ha caigut amb seny i amb la quantitat necessària com per estar una mica més relaxats. Tot i això, esperem que la dinàmica plujosa pugui durar uns dies més i acumuli algun litre més a la nostra població bisbalenca. Hem salvat la situació i el futur més proper serà una mica més relaxat. Però encara hem de ser prudents. Esperem que això hagi estat el començament i que aquest episodi encara no hagi acabat, però cada dia haurem de tenir més seny amb el consum desmesurat de l’aigua i pensar que és un recurs escàs que cal administrar bé.

En aquest sentit, esperem que la pertorbació Cèlia encara es recargoli una mica més i en el seu recorregut encara ens deixi algun registre de precipitació que serà molt benvingut. Avui, divendres, a la Bisbal, esperem un dia amb algun ruixat ara durant el matí, però amb més obertura de clarianes a la tarda. Fins i tot a la tarda podrem veure alguna ullada de sol que aquests dies no hem vist. Les temperatures poc fredes aniran dels 10 graus mínims als 15 màxims. I encara es deixarà sentir a estones el vent de gregal que podrà fer sensació d’una mica més de fred.

Demà, dissabte, mantindrem la dualitat matí-tarda. La previsió és que durant el matí podrem tenir pluges i la tarda podria ser una mica menys inestable, sense descartar algun ruixat. El vent de gregal seguirà bufant entre fluix i moderat. I les temperatures seran lleugerament més baixes que avui, divendres.

El diumenge ens prepara un dia una mica més estable, amb menys nuvolositat. I això, en principi, hauria de fer-nos pensar en una jornada menys plujosa, cosa que no podrem descartar perquè la situació serà molt propensa a ruixats en algun moment indeterminat del dia.

Acabem setmana, i tot i que no acaba d’arrencar la pluja ja podem estar d’enhorabona perquè en el moment d’acabar la redacció de la previsió que és divendres al matí, i a la Bisbal ja hem acumulat 109,6mm des de que ha començat l’any, 99,6mm durant el mes de març, i 92,2mm en el que va d’episodi de la pertorbació Cèlia. Ara, pendents de la nova setmana, que la comencem amb previsions de pluja una mica més productives que els últims dies. Tot i això, caldrà seguir els espais del temps perquè els mapes canvien dia a dia. El que sembla clar és que el sol encara li falten ben bé 8-10 dies per tornar a recuperar el territori perdut.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà. Les dades de la pluja han estat facilitades per Jesús Martí Campmajó.