12 març de 2021 a les 19:49

Previsió meteorològica: variabilitat al servei del cap de setmana

Pendents d’un nou cap de setmana que ens tornarà a tenir pendents del cel i de les seves excepcionalitats. Avui, a La Bisbal, ens hem despertat amb el cel bastant serè i si no fos pel pronòstic que ens marcava inestabilitat i ruixats a partir del migdia, ningú s’hagués cregut el canvi de temps que hem tingut. Després d’un matí amb molta nuvolositat que ha anat madurant, les precipitacions i la inestabilitat han anat guanyant la partida. No esperem cap gran ploguda però el més destacable serà una baixada molt important de la temperatura. Ahir dijous teníem la temperatura màxima de luxe amb 21.1ºC i avui en prou feines arribarem als 15ºC. Comportament molt atribuïble al mes de març. I és que el cap de setmana promet ser amb temperatures d’hivern i amb cel molt variable. La caiguda tèrmica l’està provocant un front que ens està creuant avui divendres. I el cap de setmana n’acusarà les conseqüències.

En principi, a la Bisbal, esperem un dissabte i diumenge bastant variables. Dissabte podrà ser més assolellat, potser amb restes de núvols però diumenge ens despertarem amb un nou meteor que entrarà a joc que serà la tramuntana, i que ens transportarà a l’hivern, tant pel què fa a sensacions com a temperatures objectives que no podran pujar més dels 14 a 15 graus.

Per la meteorologia més a mig termini, cal que estiguem atents a les sorpreses del març:  començarem la nova setmana seguint amb variabilitat i mica en mica les temperatures tendiran a baixar per acabar amb un final de setmana, que coincidirà amb el començament de la primavera, però que no farà honors a la nova estació i que promet ser molt interessant atmosfèricament parlant.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.