2 juny de 2023 a les 10:03

Previsió meteorològica: variabilitat al servei del cel bisbalenc

El cinquè mes de l’any l’acabàvem dimecres, i explicat amb dades del company Jesús Martí, els titulars que ha deixat a la meteorologia bisbalenc són: l’acumulat de pluja del mes ha arribat a 73 litres. Els dies amb precipitació han estat 13: dels quals 3 han regat el 65,20 % de tota la pluja caiguda durant tot el mes. I aquests han estat el dia 7 amb 20.60 litres, el dia 11 amb 14,20 litres i el dia 25 amb 12.80 litres. La primera part del mes ha estat una mica més plujosa i la segona part ha estat més variable però amb menys pluviometria. Pel que fa a temperatures tenim que la màxima del mes va ser el dia 27, amb 30.1ºC i la temperatura mínima va ser de 7.2ºC, el dia 3.

I ara ens disposem a un nou cap de setmana, el primer del mes de juny. I a grans trets es presenta bo, bastant càlid però amb variabilitat que no ens deixa fer una previsió de dies radiants i assolellats. Estem davant dels típics dies amb dualitat matí-tarda. Amb el que serien matins molt més bons i assolellats. I tardes de nuvolades amb tempestes, que a la nostra població no esperem que siguin gaire productives.

Així doncs, comencem avui amb un dia que fins a mig matí podrà ser amb núvols alts, i a la tarda podem tenir alguna amenaça de núvol convectiu que quedaria lluny nostre, més a l’interior, i com a molt podria donar quatre gotes. Demà, dissabte, tornarem a repetir el patró de matí més bo i tarda insegura, però amb igual probabilitat de precipitació, que tornaria a ser mínima. I diumenge tornaríem a fer la mateixa previsió.

Per temperatures, tindrem jornades que tot la nuvolositat, podran ser a la banda mitja-càlida, i anirem dels 12-14ºC mínims als 25ºC màxims. I quan surti el sol notarem la seva escalfor contundent de mes de juny.

I seguirem la propera setmana amb inseguretat i poca definició al cel, amb un patró comú de matins bons i tardes més inestables. I això ja ens traslladarà quasi a mitjan de mes de juny sense cap calorada a la vista.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.