3 desembre de 2021 a les 17:18

Previsió meteorològica: variabilitat al servei d’un nou front

Avui, divendres, la jornada meteorològica es presenta molt freda, amb tramuntana, i, tot i que el sol podrà lluir bastant, almenys durant les primeres hores, a la tarda el dia quedarà tapat amb nuvolositat alta que deixarà el dia encara amb més sensació de poca confortabilitat. Anirem dels quasi 2ºC de mínims assolits a mitjanit, durant una petita parada que ha fet la tramuntana, als 14 al migdia.

Demà, dissabte, el dia passarà bastant ennuvolat. El sol no tindrà gaire protagonisme i cap al final de la jornada, a la tarda-vespre, la possibilitat de ruixats d’intensitat i acumulació moderada deixaran un vespre inestable i serà el meteor que ens farà acomiadar el dia. Però, serà sobretot durant la nit que es podran acumular entre 5 i 10 litres per metre quadrat. Notarem una mica més de bonança tèrmica perquè el termòmetre podrà pujar tant per mínima com per màxima.

Diumenge, el començarem amb restes de ruixats i més fred que dissabte. Amb prou feines arribarem a passar dels 10-12 graus, amb nuvolositat que tornarà a posar el dia en mode variable. En principi, serà un dia inestable amb ruixats inconnexos, més probables durant la tarda.

Si hem de fer un resum del cap de setmana amb una paraula serà que farà fred. La situació de nord anirà deixant variable el dia a dia, i el sol que lluirà a estones no tindrà força per escalfar-nos les jornades. Dilluns, dimarts i dimecres el temps tendirà a la millora però quedarà l’atmosfera encara variable, sense domini clar ni del sol ni dels núvols, però sempre a la banda freda.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.