2 març de 2018 a les 17:39

Previsió meteorològica: Variabilitat i temperatures poc fredes

Sens dubte -i ja s’havia advertit a la informació del temps del passat cap de setmana- la notícia meteorològica setmanal ha estat la nevada que va afectar a tot el territori català, entre la matinada del passat dimecres i durant tota la jornada. Una nevada que es recordarà i formarà part del passat meteorològic català per la seva gran extensió. Pràcticament va afectar a tots els racons de la geografia catalana sense discriminació de cota perquè va nevar des de nivell de mar fins al Pirineu.

A la Bisbal la precipitació en forma de neu va començar a quarts de nou del matí i fins ben bé a quarts de dues del mig dia no va parar. Després, al pujar la temperatura, va prendre el protagonisme la pluja. Així doncs, al vespre ja s’havia esborrat qualsevol testimoni exterior de la nevada: havien precipitat 2 centímetres escassos de neu. Després de l’episodi de neu d’origen siberià i a partir de la tarda de dimecres, una situació més temperada va començar a afectar el municipi causant primer una pujada de les temperatures, pluja i una garbinada molt potent (a partir de la nit de dijous), fins a passar a una situació de ponent molt més suau i càlida. 

I el cap de setmana es presenta variable: amb circulació zonal de ponent molt més temperada i menys productiva a aquest sector del Principat. A més a més, aquest tipus de situació és molt freqüent en aquestes dates: del vent que s’origina n’hi ha qui n’anomena vent de quaresma. I recorda que la primavera es va acostant. Així doncs, demà dissabte el dia serà bàsicament assolellat, amb algun núvol més destacable a mesura que va avançant el dia. Pel que a la temperatura, no cal patir: serà molt benèvola i al migdia s’arribaria a enfilar fins als 20ºC graus. El diumenge començarà ennuvolat i amb possibilitats escasses d’algun petit ruixat. L’ambient encara serà càlid i agarbinat.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Laura Hornillos