19 juliol de 2019 a les 19:00

Previsió meteorològica: via lliure per la Fira de Circ al Carrer

|

Quan ens plantem a mitjans de juliol, i fa calor i no hi ha gaire al·licient més que viure de petites bosses d’aire fred que alegren el dia a dia atmosfèric i complauen les necessitats de distracció meteorològica estival, sempre queda l’opció de buscar l’entreteniment al cel nocturn. L’astronomia d’estiu, amb esdeveniments més llunyans al firmament, supleixen el poc moviment meteorològic dels dies monòtons.

El passat dimarts podíem gaudir d’un succés astronòmic admirable: un eclipsi parcial de Lluna. Aquest satèl·lit tan estètic al cel, es va poder observar des de la nostra població pràcticament des de qualsevol racó, i es va cuidar d’entretenir la nit entre les deu i la una de la matinada. L’ombra de la Terra projectada sobre la Lluna va encisar a més d’un bisbalenc, en aquest sentit la foto que s’adjunta a sota el reportatge és cedida per en Pau Mateu. Curiosament, aquest eclipsi passava el dia que se celebraven els 50 anys de la missió espacial americana que va fer que l’Apolo XI portés el primer home a caminar per la superfície lunar. Una missió que es va enviar a l’espai el dia 16 de Juliol de 1969 i va aterrar al satèl.lit el dia 20.

Però quedem-nos en el cel més proper i intentem desgranar la meteorologia prevista per aquest cap de setmana, que es presenta plena d’activitats al carrer amb motiu de la XXIV Fira de Circ al Carrer. La meteorologia bisbalenca pretèrita, de l’última setmana, no mereix gaire més comentaris que parlar de calor, xafogor i dos intents fallits d’entrades de tempestes de tarda: dimecres i dijous.

Pel cap de setmana tornarem al mode estiu càlid. Així doncs, la previsió porta a parlar d’humitats elevades i núvols baixos que avui són els responsables de la xafogor que acusen els nostres cossos, però que mica en mica han anat marxant. Durant el cap de setmana la calor s’intensificarà i farà honors al període canicular que va començar el dilluns passat. Demà, dissabte, el termòmetre fregarà els 35ºC i això serà el primer escaló d’un diumenge que pujarà una mica més. I una propera setmana que tornarem a estar immersos en una nova tongada de calor sufocant.

S’obre el teló d’una nova Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà: la meteorologia totalment a favor. Que comenci l’espectacle!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.