28 juny de 2024 a les 11:51

Previsió meteorològica: xafogor per divendres, variabilitat pel cap de setmana

Havent suat els primers dies de calor més important de la nova temporada estival, acomiadem setmana i el mes de juny, amb la satisfacció de no haver patit encara cap onada de calor, i amb l’alegria d’haver gaudit de pluja, que n’anàvem escassos. Les temperatures màximes, a la Bisbal, de dilluns fins ahir dijous han estat molt càlides: 28.9ºC dilluns, 32.5ºC de dimarts –com més alta de la setmana-, 31.6ºC dimecres i 31.1ºC ahir, dijous. I dia a dia, les mínimes han pujat sense aturador: 13.8ºC dilluns, 14.7ºC dimarts, 16.4ºC dimecres i 17.6ºC ahir, dijous. Aquestes temperatures han anat acompanyades de pols amb suspensió que han deixat l’ambient calitjós, amb xafogor molt important. Val a dir que aquestes dades són extretes de l’estació de la Bisbal del Servei Meteorològic de Catalunya.

En el moment de la redacció de la previsió, l’acumulat de pluja de La Bisbal és d’uns 350 litres. I tot i que el cel del cap de setmana serà bastant variable, podríem dir que no n’esperem gaire o gens de precipitació. Això vol dir que haurem acabat el primer semestre de l’any amb una pluviometria bastant favorable. I si la segona part de l’any segueix aquesta dinàmica podrem estar d’enhorabona. Ara ens disposem a l’últim cap de setmana de juny i es presenta variable però amb molt poca pluviometria.

Avui, divendres, comencem amb temperatura una mica més suau i encara amb pols en suspensió. Això donarà sensació xafogosa important. El cel serà bastant assolellat, amb només alguna pinzellada de núvols prims que encalitjaran l’ambient. Demà dissabte i diumenge entrarà a joc una depressió aïllada a nivells alts que no ens afectarà directament però que deixarà l’ambient més fresc i amb possibilitat d’algun petit ruixat, que serà més probable durant el migdia i la tarda de dissabte. Finalment, l’ambient ennuvolat de diumenge farà que hàgim passat l’últim cap de setmana de juny amb temperatures fresques i encara sense haver patit calor desmesurada.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.