15 juny de 2018 a les 21:25

Previsió meterològica: Sense grans calorades, el temps començarà a ser estiuenc

Dies i dies d’inestabilitat i poca definició ja han fet dubtar a més d’un si l’ambient que presenta l’atmosfera és pre-estiuenc o no ho és. El juny, de moment, s’està presentant descafeïnat i plujós, sense estridències càlides. I és així com cal imaginar els dies que vindran: amb temperatures suaus però sense grans calorades i només amb la novetat que la inestabilitat serà més local i poc efectiva.

Així doncs, s’espera un dissabte amb un matí noticiable per les poques coses que passaran al cel. I una tarda amb alguns ruixats que només afectaran a zones més locals del Pirineu Oriental i també a les comarques interiors de Barcelona i Girona. Aquí a l’Empordà de baix res. Xafogor, temperatura que a migdia podrà passar dels 25 graus. El diumenge es presenta més estable i una mica més suau.

En resum, el cap de setmana serà bastant bo, amb olor d’estiu i tardes mínimament variables. Tot això ho es viurà confiant amb les variables de calor que ha de portar la nova estació estiuenca i que segons el calendari astronòmic ha de començar el proper dijous al voltant del migdia. De moment, els mapes estacionals no pronostiquen un estiu gaire calorós. Dia a dia s’anirà veient…

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.