15 gener de 2021 a les 18:15

Previsió: normalitat d’estabilitat freda

Avui divendres, Sant Pau, i diumenge, Sant Antoni Abat, ens marquen un punt cronològica-meteorològic important al calendari català: la setmana dels barbuts. Uns personatges que per la seva iconografia particular amb llargues i espesses barbes volen representar tradicionalment la fred més intensa de durant l’any. Aquest any, no serà ben bé exacte el que marca la tradició, però el cap de setmana tindrà tendència a l’ambient fred, dins de l’estabilitat.

Tot i que avui divendres, la tramuntana més al nord de la nostra comarca s’ha ocupat de refredar i esventar l’ambient, aquí, a la Bisbal, només n’hem notat l’efecte de la fred i poca cosa més. I, en general, el cap de setmana serà bastant estable i amb sol que serà poc dificultat per núvols.

L’atmosfera reposa després de l’energia invertida en el darrer temporal de fred i neu. Demà dissabte el dia es planteja amb alguns núvols i diumenge més assolellat. Per temperatures, estarem parlant de fred normal per ser gener, dissabte amb mínima propera als zero graus, sense arribar-hi i màxima al migdia que passarà dels 12. Diumenge hi haurà una mínima repuntada del termòmetre i acabarem la setmana amb bones sensacions meteorològiques.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.