15 abril de 2013 a les 11:32

Primer Congrés Internacional sobre Cristal.litzacions a la Bisbal d’Empordà

Josep Maria Mariscal, ceramista i gran expert en la tècnica de les cristal·litzacions, després de la bona acollida rebuda pel seu article publicat a la Revista Ceràmica sobre aquesta tècnica i amb l’ajut de la seva dona, Maite Ayllón (tècnica de turisme, amb experiència en l’organització d’esdeveniments), decideix organitzar un Congrés Internacional sobre Cristal·litzacions.

Gràcies a la inestimable col·laboració de Dolors Ros, directora de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà, troben el lloc on realitzar aquest Congrés: l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

La visita d’una artista americana de les instal·lacions i els contactes de Josep Mariscal a Estats Units fan que de seguida els artistes hi mostrin interès.

Es tracta, doncs, d’un Congrés que s’ha autofinançat, perquè els diners recollits de les inscripcions –120 euros per persona–, s’utilitzen per pagar materials, el premi del Concurs de Torn, alguns àpats i l’allotjament dels artistes convidats, ja que aquests col·laboren desinteressadament en aquest esdeveniment.

En menys de tres mesos s’aconsegueixen més de 50 sol·licituds d’artistes d’arreu del món per participar en el Congrés: hi haurà representats catalans, espanyols, francesos, alemanys, anglesos, hongaresos, israelites, americans, canadencs, australians, xilens i taiwanesos.

De seguida, empreses com Argiles Bisbal i Bisbal Ceram decideixen patrocinar l’esdeveniment.

Gràcies a ells s’han pogut realitzar moltes de les activitats: 

  • demostracions de torn – JOSEP MARISCAL
  • construcció d’un forn experimental – IGNICIÓ
  • construcció d’un forn de rakú – CARLETS TORRENT
  • materials per al Concurs de Torn

També s’ha pogut donar un premi per a l’exposició de Cristalls 2013.
Sense ells, aquest concurs no hauria estat possible.

I altres empreses i entitats com l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, el Terracotta Museu, la Revista Ceràmica, etc. han volgut col·laborar de diferents maneres, sigui amb publicitat, promoció, etc.

Dins de les activitats que s’han organitzat paral·lelament amb el congrés destaquem l’Exposició i Concurs de Cristal·litzacions que tindrà lloc al castell de la Bisbal del 19 al 23 d’abril. La inauguració oficial tindrà lloc el dia 20 a les 8 del vespre. També cal destacar el Concurs de Torn que tindrà lloc el dia 23 d’abril, dins del marc de la Diada de Sant Jordi, amb un premi de 500 euros.

Mes informació a:

www.cristalls2013.blogspot.com