22 octubre de 2021 a les 11:26

Procés participatiu juvenil per rebatejar l’Espai Jove de la Bisbal

|

L’Àrea de Joventut i Igualtat, amb la col·laboració de l’Àrea Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà proposa un procés participatiu per tal de decidir quin nom ha de tenir el recentment renovat Espai Jove. Ubicat a les Escoles Velles de la Bisbal, l’Espai Jove és un projecte adreçat a joves amb edats compreses entre 12 i 17 anys i té com a objectiu oferir un lloc d’oci i lleure on puguin gaudir del seu temps lliure. Darrerament s’hi ha fet una renovació del mobiliari i el material (una inversió de prop de 4.500 euros), s’hi ha incorporat una dinamitzadora i l’Àrea de Joventut i Igualtat vol fer-hi un nou impuls. Rebatejant-lo amb un nou nom es pretén presentar novament entre el jovent bisbalenc, per tal que se’l facin seu i en facin ús.

Quins noms pot tenir l’Espai Jove de la Bisbal d’Empordà?
Totes les propostes presentades per la ciutadania cal que compleixin amb els requisits que s’exposen a continuació:

  • Que tingui certa vinculació i lligam amb el municipi de la Bisbal d’Empordà.
  • Que no siguin despectius ni pejoratius.
  • Si són noms de persones, per tal seguir apostant per un nomenclàtor municipal més paritari, cal que sigui un nom de dona.
  • Si hi ha alguna candidatura que no compleix els requisits, la candidatura serà rebutjada.

Com es poden presentar propostes de noms?
Cada persona només pot proposar una o diverses propostes de nom. Totes les propostes hauran de presentar-se acompanyades del nom de la persona proposada i un breu argument explicatiu. També serà necessari el nom, DNI, contacte telefònic i correu electrònic de la persona que presenta la candidatura. 

Les propostes hauran de ser presentades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana municipal de la Bisbal d’Empordà), o presencialment, de dilluns a divendres, de 12 a 19 h,  a l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal: a l’edifici dret de les Escoles Velles (carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24).

Com es votaran les candidatures?
És un procés participatiu dedicat exclusivament al jovent bisbalenc. És per això que només podran votar les persones de 12 a 30 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà. Les propostes podran ser votades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti), o presencialment (de dilluns a divendres de de 12 a 19 h) a través d’una urna que s’instal·larà a l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (edifici dret de les Escoles Velles, al carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24). Cada persona podrà votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. 

La proposta guanyadora
La proposta guanyadora ha d’obtenir, com a mínim, un 10% dels vots emesos. En el cas que no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots el procés quedarà desert. Serà el dimecres 17 de novembre quan es farà el retorn a la ciutadania. Per tal de fer ben visible el nou nom de l’Espai Jove s’encarregarà una placa a l’empresa Tocat de Fusta, alhora que quan es col·loqui es farà un gran acte públic de presentació del nou Espai Jove. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es reserva el dret de deixar desert el rebateig de l’Espai Jove, en el cas que cap candidatura compleixi amb els requisits necessaris. 

El calendari

  • Període de presentació de propostes: fins el 31 d’octubre (inclòs).
  • Període de votació popular: del 5 al 15 de novembre. Es votarà en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a l’Àrea de Joventut (durant els horaris d’obertura: de dilluns a divendres de 12 a 19 h).
  • Publicació dels resultats i retorn a la ciutadania: dimecres 17 de novembre.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana