27 febrer de 2018 a les 13:19

Projecció i debat: ‘Copel: una historia de rebeldía y dignidad’

Projecció del documental ‘Copel: Una historia de rebeldía y dignidad’i estrena a la Bisbal d’Empordà. Un documental realitzat per ex-presos socials de la Coordinadora de Presos en Lucha (COPEL). 

Data: Divendres 02 de març, a les 20:00 h 
Lloc: Teatre Mundial

Sinopsi
Amb la mort de Franco, la democratització del règim dictatorial no va venir facilitada des de dalt, sinó forçada des de baix per multitud de moviments reivindicatius que, començant per les vagues salvatges organitzades per assemblees, conceben la democràcia a la seva manera. L’amnistia, per exemple, no s’aconsegueix sinó després de diversos cicles de mobilitzacions de carrer, en enfrontament permanent amb els antiavalots i a costa de bon nombre de morts.

De la mobilització espontània i autoorganitzada dels presos socials reivindicant l’amnistia també per a nosaltres, sorgeix la Coordinadora de Presos En Lluita (COPEL), organització horitzontal i assembleària amb la qual pren la paraula qui mai l’havia tingut, aconseguint posar en un compromís a l’estat durant més de dos anys i destapant la injustícia i la inhumanitat fonamental de la màquina social punitiva.
Aquest documental reflecteix la seva història, explicada per diverses veus i per algunes persones que la van viure, en diàleg amb altres que s’hi han interessat. El relat sorgeix d’un debat i una reflexió estratègica, útils per als qui es plantegen avui en dia la lluita contra la presó.
Un projecte documental impulsat per alguns expresos socials pertanyents a la COPEL, per tal de destapar la veritat i de donar veu a tots aquells als qui els la van treure. El relat d’una història col·lectiva on hi conflueixen les experiències personals dels qui van viure des de dins allò que encara roman silenciat.

En acabar xerrada-debat amb: 
– Daniel Pont, ex membre de la COPEL i impulsor del documental.
– Gemma Serrahima, col·laboradora del documental.

Organitza: Indivendres
Més informació