7 abril de 2016 a les 11:54

Projecte “Joves per l’Ocupació”: Formació i feina per als que comencen

Joves per l’Ocupació és un projecte de formació i ocupació adreçat a joves entre 16 i 24 anys en situació d’atur amb baixa qualificació formativa.

S’entén per persones joves amb baixa qualificació aquelles que no disposen del graduat en ESO i aquelles que, malgrat l’han obtingut, no han continuat amb els estudis post obligatoris i han abandonat el sistema educatiu.

El projecte té un doble objectiu: d’una banda fomentar la millora de la formació dels joves a través de formacions encarades al sectors determinats i de l’altra, incentivar els joves per finalitzar, com a mínim, els estudis de secundaria obligatoris. Tot plegat, amb l’horitzó de l’ocupabilitat i la inserció laboral, a banda d’aquesta voluntat de retorn al sistema educatiu dels/les joves participants.

S’ha escollit l’hostaleria (concretament ajudant de cuina i de cambrer), ja que hi ha una forta demanda per part del sector de professionals en la temporada alta, empreses susceptibles de contractar-los.

Joves per l’Ocupació l’executa el Consell Comarcal del Baix Empordà i s’emmarca en el conveni de col·laboració entre aquest i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, concretament per les àrees de Desenvolupament Local i Joventut.

El projecte té una durada de 15 mesos (del 16 de desembre de 2015 al 31 de març de 2017) i compta amb 40 alumnes, 10 dels quals faran la formació a la Bisbal d’Empordà. Tots ells estaran al càrrec d’un docent d’especialitat i d’un tutor/a i realitzaran les pràctiques formatives en empreses de la comarca.